meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Kas need rannad lähevad iga korraga järjest ilusamaks? Vaata töötlemata pilte Belize’i randadest ja loe 8km kiirusega sõidust sinna!

Kas need rannad lähevad iga korraga järjest ilusamaks? Vaata töötlemata pilte Belize’i randadest ja loe 8km kiirusega sõidust sinna!

Praegu kolm aastat tagasi olin ma Kesk-Ameerika riigis Panamas. Miks siis mitte minna nüüd taas Kesk-Ameerikasse? Siin on kaks riiki, kus ma käinud ei ole ning Belize oli üks neist (Honduras teine).

Okei, tegelikult polnud Belize’i tulekul mingit seost sellega, et kolm aastat tagasi Panamal käisin. Minu praegusest kodukohast Sanahcatist on Belize Citysse vaid öine bussisõit ning patt oleks minemata jätta. Pealegi algab uuel nädalal Mehhikos Semana Santa, mis tähendab, et meil tunde ei toimu. Niisiis on poole nädalani aega ringi uidata.

Belize ehk vana nimega Briti Honduras kuulub Rahvaste Ühendusse (tegemist on Suurbritannia endise kolooniaga). Riigis räägitakse inglise keelt ning lähedusest Suurbritanniaga annab tunnistust seegi, et Belize ühedollarilistel müntidel on kuninganna Elizabethi pilt.

Minu jaoks on aga Belize natuke naljakas, justkui võõrkeha. Olen käinud peaaegu kõigis Ladina-Ameerika riikides ning inglise keelt ei kuule seal peaaegu üldse. Ühtäkki oled sa riigis, kus räägivad kõik inglise keelt. Okei, Jamaica on Kariibide piirkonnas samuti ingliskeelne, aga siiski on minu jaoks harjumatu. Ja kuna siin inglise keelt räägitakse, siis on metsikult palju USA turiste. On ju palju lihtsam tulla naaberriigi Mehhiko asemel Belize’i, räägitakse ju sama keelt. Kusjuures siin saab isegi maksta USA dollarites. Süsteem on lihtne: üks USA dollar on sama, mis kaks Belize’i dollarit. Võid restoranis arvet maksta ka kahes valuutas segamini.

Kuna olen Mehhikos harjunud uskumatult odavate hindadega, siis on Belize minu arvates eriti kallis. Kui võrreldes Eestiga, siis küllap oleks hinnaklass sama. Hetkel olen ma muidugi ka riigi suurimal saarel, võib-olla sisemaal (lähen sinna peagi) on hinnad veidi odavamad.

Nii, aga postituse algul reklaamisin ilusaid randu. Tegelikult peangi tunnistama, et olen viimase paari nädala jooksul näinud elu kõige ilusamaid randu.. latt on päris kõrgele tõmmatud.

Belize’i külastavad turistid lähevad peamiselt kahele saarele: Caye Caulker ja Caye Ambergris. Esimene neist on mandrist tunnise laevasõidu kaugusel, teine poolteist tundi. Caye Caulker on selline pisike ning ühest saare otsast teise kõnnib tunniga. Paradiisiranda oli seal umbes kakskümmend meetrit, lisaks imeilusad palmialleed.

Juhtus aga nii, et Caye Ambergisel jäi mul terve päev aega. Hästi palju harrastatakse siin veesporti, aga kuna ma seda ei tahtnud, soovitati saare teises osas asuvat Secret Beachi ehk Salajast randa. Ainult et sinna minekuks peaksin ma rentima golfiauto. 50 USA dollarit üks päev.

Üksinda reisiva inimese jaoks on see päris suur summa. Niisiis saime kokkuleppele, et võtan auto viieks tunniks ja maksan poole hinna. Tavalist autot ma küll juhin, aga kartsin, et golfiautoga liikumine on raskem. Hoopis vastupidi! Pidin natuke harjuma, kuid see oli ülilihtne.

Konks aga alles tuli. Jumal, mis tee sinna Salajasse randa viis. See meenutas mulle rohkem Mongoolia tühermaad (mida mööda viis päeva suvel müttasime), mitte sõiduteed. Paljudes kohtades sellel teel oli kiirusepiiranguks 8 km/h, nii et võite vaid ette kujutada, kui künklik see oli.

Aga öeldakse ju, et raske tee viib tihti kõige ilusamasse kohta. Nii ka nüüd. Vaadake neid pilte (et nad vahetuksid, peab neile klikkima) ja veenduge ise. Kõik pildid on töötlemata!

Lugu sellest, kuidas piloot mulle küüti pakkus ja lennukiga linna viskas. Ja kuidas MINA lennukit juhtisin ning õhus akna avasin

Lugu sellest, kuidas piloot mulle küüti pakkus ja lennukiga linna viskas. Ja kuidas MINA lennukit juhtisin ning õhus akna avasin

Öö nagu õudukas: majja hiiliv tarantel ja suur elukas pimedasse tuppa hüppamas

Öö nagu õudukas: majja hiiliv tarantel ja suur elukas pimedasse tuppa hüppamas