meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Kuidas me läksime roosasid flamingosid vaatama.. ja mis me tegelikult nägime

Kuidas me läksime roosasid flamingosid vaatama.. ja mis me tegelikult nägime

On ju ilus pilt postituse alguses? Minu arust ka. Aga mina pole selle autor, foto on pärit Pixabay lehelt.

Yucatani poolsaar on muuhulgas tuntud selle poolest, et siin saab käia flamingosid vaatamas. Üks neist kohtadest on Meridast 2,5 tunni pikkuse bussisõidu kaugusel. Kuskilt lugesin isegi, et Celestuni linna peetakse üheks kõige ilusamaks kohaks Yucatanil.

Niisiis otsustasimegi Veraga paariks päevaks sinna minna. Meile soovitati, et parim aeg flamingosid vaatama minna on hommikul, seega saabusimegi kell kaheksa hommikul paatide väljumiskohta. Sealne süsteem toimib nii: et paat väljuks, peab peal olema vähemalt kuus-seitse inimest peal (siis on ühe inimese pileti hinnaks veidi üle 10 euro). Niisiis ongi vedamise asi, kas saad kohe minna või ootad tund aega. Meie saime põhimõtteliselt kohe minema.

Poole tunni pärast jõudsime sinna, kus peaks flamingod olema. Ja oh well, seal oli kaks flamingot. Ning ega me neilegi ei saanud liiga lähedale minna, oleks nad lihtsalt ära hirmutanud. Nägime roosasid flamingosid umbes viiekümne meetri kauguselt.

Edasi sõites nägime veel ühte flamingot, kelle jalg oli vigastatud. Vaeseke.

IMG_3002.JPG

Aga Google’i piltidelt vaadates oli näha ju flamingoparvesid. Kus need nüüd olid? Giidist paadijuht selgitas, et praegu on vesi flamingode jaoks liiga kõrge ning pole hooaeg. Väidetavalt on hooaeg novembris-detsembris. Huvitav küll, Yucatani poolsaare ametlikul kodulehel kirjutati, et flamingosid näeb Celestunis peamiselt jaanuarist märtsini. Kuna oli juba aprill, uurisin, kas üldse aprilli alguses on midagi näha. Öeldi, et on ikka. No ma ei tea, mulle tundub, et kui flamingosid juhtumisi pole, siis öeldakse lihtsalt, et pole hooaeg..

Küll aga oli näha midagi ägedat, mida polnud lubatud. Delfiine. Ma olen näinud delfiine hästi põgusalt Ecuadoris Amazonase vihmametsas. Nüüd aga nägin paljusid delfiine, nii vahvalt hüppasid vette ja mängisid. Ja mõni neist hüppas sedavõrd lähedal meie paadile, et ehmatas esialgu äragi.

Niisiis – Celestunis jäid flamingoparved nägemata, aga nägin imearmsaid delfiine. Asi seegi, kas pole?

Mina lähen valima, sest minu riik ON mulle tähtis!

Mina lähen valima, sest minu riik ON mulle tähtis!

See hetk, kui kõigest on nii massiivselt kõrini

See hetk, kui kõigest on nii massiivselt kõrini