meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Kes tuleb selle peale, et telekat põletada?? Kuidas ma leidsin koduaiast kümnete kottide kaupa prügi

Kes tuleb selle peale, et telekat põletada?? Kuidas ma leidsin koduaiast kümnete kottide kaupa prügi

Appi, kui palju prügi igal pool on! Täiesti uskumatu.

Ühel õhtupoolikul võtsime Veraga ette aia koristamise. Meil on suur aed ning paari tunniga jõudsime umbes poole koristatud. Üks asi on igasugused krõpsupakid, kilekotid ja pudelid. Teine asi on aga see, et siit on võimalik leida põhimõtteliselt kõike, mida oleks vaja kodu jaoks. Sarkastiliselt siis, sest ilmselgelt me mitte midagi sellest prügist endale tuppa ei võta. Aga mina leidsin näiteks kaks telekat, roostetanud jalgratta, kraanikausi, palju riideid, rehvi, voolikuid, kingi ja igasuguseid muid vidinaid.

Vägisi tekkis küsimus, kuidas need asjad MEIE aeda on tekkinud? Kas seesama naine, kes siin elas viskas kõik need asjad siia? Pagan, oli tal siis ikka palju asju, millest tahtis vabaneda. Tegelikult, nagu tõi välja Yamili, on suure tõenäosusega naabrid ja suvalised inimesed toonud siia aeda asju. Mitte keegi ei elanud mõnda aega siin ja sellest kujunes kui prügimägi.

Üleüldiselt, ega siin väga ei hoita tagasi prügi maha viskamisega. Nägin seda ise pealt, kui enne inglise keele tundi tüdruk nii muuseas viskas kommipaberi aknast välja. Ütlesin Camilale, et nii ei tohi ja läksime õue, et ta selle üles võtaks ja õigesse kohta viskaks. Pärast seda pole ta enam minu tundi tulnud…

Albert rääkis meile, et tegelikult lastele räägitakse koolis selles, kuidas prügi sorteerida. Aga see jääb vaid teooriasse, sest kooli ees pannakse ikka kogu kraam korraga põlema. Muide – ka meie maja juures on näha lõkkekoht ja põletada on püütud ka igasuguseid metalle, kaasa arvatud telekat. Ilmselgelt need ei põlenud ära…

IMG_2120.JPG

Niisiis seisis meie maja ees umbes kaks nädalat korralik prügihunnik. Muide – mõned asjad kadusid sealt kuhjast ära. Näiteks leidis keegi, et talle on vaja roostetanud jalgratast.

Nüüd aga viis Albert kogu prügi minema. Selgub, et Sanahcatis on mingi prügimäe moodi koht, kuhu inimesed ise oma prügi viivad. Põhimõtteliselt eksisteerib ka mingi algeline prügiviimise teenus, aga noh, seda ei jõua kunagi ära oodata.

Mehhiko osariigid, mis on sama ohtlikud kui Afganistan ja Somaalia

Mehhiko osariigid, mis on sama ohtlikud kui Afganistan ja Somaalia

Üks töötab ja neli passivad niisama – selline on töökorraldus Ladina-Ameerikas!

Üks töötab ja neli passivad niisama – selline on töökorraldus Ladina-Ameerikas!