meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Käik linna kõige ohtlikumasse piirkonda, mis sai üleöö maailmakuulsaks

Käik linna kõige ohtlikumasse piirkonda, mis sai üleöö maailmakuulsaks

Kui paljud teist on kuulnud sellisest kohast nagu La Perla? Vean kihla, et mitte eriti paljud. Aga näinud olete seda raudselt, sest just seal on filmitud YouTube’i läbi aegade kõige vaadatuma video kaadrid. Jutt on siis Luis Fonsi ja Daddy Yankee laulust „Despacito“ ning just need värvilised majad videos kuuluvad La Perlasse. Lisaks sellele on La Perlas filmitud "Kiirete ja vihaste" viienda osa Rio de Janeiro favela stseenid, sest tõelises Rio favelas oleks olnud see liiga ohtlik.

La Perla ehitati kunagi linnamüürist väljapoole, sest need inimesed, kes seal elasid „ei vajanud kaitset“. Veel mõnikümmend aastat tagasi oli La Perla nii ohtlik koht, et seal tapeti iga päev inimesi. Täna on see paik, kuhu tuleb minna, kui tahad saada narkootikume. Aga noh, ilma asjata sind seal maha ei kõmmutata.

Kolm aastat tagasi Puerto Ricol olles ma juba korra käisin La Perlas, tookord oma puertoriikolasest sõbraga. Axel nentis, et ilma latiinota ei tasu sinna minna. Muide, nägime toona ühte härrat trepil isumas, revolver kõrval lamamas. Ja narkootikume pakuti ka.

IMG_5874.JPG

Aga nende aastate jooksul on asjad muutunud. La Perlast on saanud turistiatraktsioon, mida seekord käisin uudistamas koos ühe ameeriklasega. Ainsate soovitustena anti meile kaasa, et liialt ei tasuks seal oma telefoni ja kaamerat välgutada ning kohalikest pilti teha.

Aga mida sa seal La Perlas siis näed? Tegelikult pole mitte midagi hullu – majad on kohati küll räämas, aga selliseid hooneid võiks leida igast vaesterajoonist. Minu meelest on need majad ookeani kaldal kohati isegi võluvad – väga palju on erksaid värve ja ehk kasutasidki Luis Fonsi ja Daddy Yankee oma videos ära.

IMG_5877.JPG

Kohalikud on tõeliselt uhked selle üle, et just nende kodukandis filmiti maailma kõige vaadatum muusikavideo. Sisenemisel tervitab meid silt: „Tere tulemast La Perlasse, kus filmiti „Despacito““. Üks kohalik pajatas, et orkaani järel tulid Luis Fonsi ja Daddy Yankee kohalikele isiklikult toitu ja vett tooma. Selle fakti tõesuses ma kahjuks kindel ei ole, aga noh, kes teab.

IMG_5868.JPG
Šokeeriv reaalsus – mida tegi orkaan ja kuidas paljud inimesed sellepärast enesetapu tegid

Šokeeriv reaalsus – mida tegi orkaan ja kuidas paljud inimesed sellepärast enesetapu tegid

Miks sa ei võiks reisile minnes eeltööd teha? Kaks lugu, mis illustreerivad selle vajalikkust…

Miks sa ei võiks reisile minnes eeltööd teha? Kaks lugu, mis illustreerivad selle vajalikkust…