meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Sissejuhatus Rio de Janeiro ööelusse – see on pöörane!

Sissejuhatus Rio de Janeiro ööelusse – see on pöörane!

Teate, ma ei ole käinud Las Vegases või Ibizal, kus peaks olema ööelu üle prahi. Küll aga olen ma kaks korda käinud Rio de Janeiros ja võin öelda, et.. no siin ikka elu käib. Pidutseda brasiillased oskavad.

Sel korral olen ma asju võtnud päris rahulikult, sest käin siin ju keeltekoolis. Aga eelmisel korral (neli aastat tagasi), kui ma Rio de Janeiros olin, siis kujunes mingi hetk välja, et pidu oli enamikel õhtutel.

Kes ei elanud mu tegemistele veel siis kaasa, siis neile teadmiseks, et olin ühes Rio hostelis baaridaam. Hostelis oli kord, et iga päev vahemikus 20-21 lülitati internet välja ning kõigile külalistele oli üks Caipirinha tasuta. Edasi sai neid osta, aga hind oli väike – stiilis 1,5-2 eurot. Teisipäeviti oli Caipirinha õhtu, mis tähendas, et tunni jooksul said nii palju Caipirinasid tasuta, kui jõudsid juua.

Oi, kui salakaval jook see on! Ma ei näinud selle kahe kuu jooksul ühtegi välismaalast, kes poleks vähemalt korra end sellest joogist purju joonud. Kogemata. Sest Caipirinha ei pruugigi tunduda esiti väga kange, aga teadmiseks, et selle kokteili ainuke vedelik on cachaca. Lisaks sellele veidi purustatud laimi mahla ning sulanud jää. Aga ainuke vedelik, mida ma reaalselt kokteili sisse kallan, on alkohol.

Ma oskasin tol ajal valmistada Caipirinhat une pealt.

IMG_6078.JPG

Caipirinha on Brasiilia kultuuri lahutamatu osa. Näiteks Copacabana ja Ipanema rannal patseerivad ringi kaupmehed, kes lisaks karastusjookidele ja õllele pakuvad kandikul Caipirinhat. Maksad paar eurot ja saad libistada rannal Caipirinhat. Cacahaca ise on muide üliodav, umbes 4 eurot. Eestis maksab samasugune pudel üle 20 euro.

IMG_6108.JPG

Nonii, siis lähevad välismaalased (ja ka brasiillased) peole ning tõmbavad ennast korralikult umbe. Metroos ja bussis peole sõites ei hoita ennast tagasi. Konservatiivne eestlane kortsutaks kulmu (mina ka), brasiillased ei tee väljagi. Pidutsetakse korralikult, tänavatel. Kuna nii soe on, siis teinekord ei mindagi klubisse ja juuakse tänaval. Peopiirkonnas Lapas on rohkelt tänavaputkasid, kust saab osta 2-3 euro eest Caipirinhat.

Brasiillased on kuumad ja tõmbavad peo käima. Meie keeltekooli juures toimus reedel pidu ning juba kell üheksa õhtul oli rahvas korralikult hoos. Brasiillannad tantsisid funk-muusika saatel peputantsu. Aga peole lisas korralikult vürtsi juurde, kui ei tea kust hüppasid välja mingid tantsijad. Nad tantsisid, hüppasid ja tegid saltosid otse sõiduteel. Mitte ükski auto ei signaalitanud ega läinud närvi, sest selline asi on normaalne. Brasiilia pidu tähendab lihtsalt rohkelt Caipirinhat ja tantse otse tänaval.

IMG_6076.JPG

Järgmisel nädalal algab Rio de Janeiro karneval. Siis peaksid peod veel hoogsamaks minema. Keeltekoolis anti teada, et terve nädala jooksul tunde ei toimu.

 

Jep, just täna on olnud selle reisi kõige haigem päev!

Jep, just täna on olnud selle reisi kõige haigem päev!

Kuidas ma uskumatult ootamatus kohas põrkasin kokku eestlasega.. kes on rohkem reisinud kui mina!

Kuidas ma uskumatult ootamatus kohas põrkasin kokku eestlasega.. kes on rohkem reisinud kui mina!