meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Kuidas end pilve tõmmanud tüüp hostelist välja visati

Kuidas end pilve tõmmanud tüüp hostelist välja visati

Minu Rio de Janeiro esimese hosteli ees müüdi narkootikume. Ma ei jäänud kordagi seisma, et uurida, mida täpselt nendes kilekottides on, aga väidetavalt kõike, mida hing ihaldab. Narkodiileritel on automaatrelvad käes. See on favela igapäev.

Hosteli reeglites oli aga rangelt kirjas, et siin ei tohi narkootikume tarbida. Loomulikult ostavad uudishimulikud välismaalased aeg-ajalt keelatud kraami.. aga siis minnakse seda manustama mujale. Kõnealune vahejuhtum leidis aset minu kolmandal õhtul hostelis Yes. Nimelt istusin parasjagu terrassil ja kirjutasin oma reisipäevikut, kui sisse tormas väga ähmis tüüp, kellega ma juba päev enne olin paar sõna vahetanud. Esiti arvasin, et tal on paha ja ta otsib vetsu – osutasin, kuhu see jääb. Tema aga küsis, kas tohib mu vett võtta (mul oli pudeliga vesi laual). Loomulikult. Aga ta ei võtnud vett – ikka jooksis ringi. Kuni lõpuks tuli, klaas käes, ja istus minu vastu.

Küsisin viisakuselt „Tudo bem?“. See tähendab, kas kõik on hästi. Loomulikult sain ma aru, et kõik ei ole hästi. Aimasin, et ta on narkootikume pruukinud.

Siis lendas terrassile vihane hosteli perenaine, kes hakkas mehega pragama ja nõudma, et ta läheks ära. Kuna vestlus toimus portugali keeles, siis ma päris kõigest aru ei saanud. Küsisin naiselt vaikselt, kas ta on narkootikume tarbinud. Tema vastas, et jah.

Naine helistas kellelegi, et see tuleks appi noormeest välja viskama.

Loomulikult ei olnud tüüp väga lihtsalt valmis lahkuma. Mees ei muutunud vägivaldseks, kuid ta ei tahtnud kohe üldse pimedas Rios tänavale sattuda. Lõpuks tiriti see vend kolme peale (hosteli perenaine, omanik ning üks külaline) magamistoast välja. Temaga läks kaasa ka tema sõber (minu meelest tema boyfriend), kes polnud mingeid narkootikume teinud. Noormees vabandas ette-taha minu ja teiste pealtnägijate ees. Väidetavalt oli tema sõber kõigepealt võtnud mingi oma tavapärase rohu sisse ja otsustanud narkot peale teha.. tulemus polnud kõige parem.

Ka hosteli perenaine vabandas meie, pealtnägijate, ees. Ta ütles, et on kolm aastat seal töötanud, kuid sellist asja näeb esimest korda. „Loomulikult turistid proovivad. Aga nad võtavad narkootikumid kaasa ja teevad seda mujal,“ kinnitas ta.

Ma tahan armastada päikselist, mitte verist Riot

Ma tahan armastada päikselist, mitte verist Riot

Lõunapiirkonna favela võib okei olla, aga kui lähed põhja, saad kuuli kerre

Lõunapiirkonna favela võib okei olla, aga kui lähed põhja, saad kuuli kerre