meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Rio karneval – ilma alkoholita seal olla ei kannata ning kuidas võõrad lakkamatult suudlevad!

Rio karneval – ilma alkoholita seal olla ei kannata ning kuidas võõrad lakkamatult suudlevad!

Rio de Janeiro karnevalil on põhimõtteliselt kolm osa. Sellest kõige kuulsam on samarongkäik, mida olene ilmselt kõik telekast näinud. Teine kõige olulisem on tänavapidu ehk bloco ning kolmandaks peod diskoteegis.

Karneval algas kunagi rikaste peona. Kuna vaesed olid tõelisest melust kõrvale jäetud, korraldasid nad enda pidusid – need on täna tuntud blocodena. Lihtsustatult öeldes mängivad pillimehed tänaval ning inimesed liiguvad ühtse rongkäiguna edasi, rüüpavad õlut või Caipirinhat ning tantsivad. Loomulikult ollakse selleks korralikult ette valmistunud ja kantakse igasuguseid ägedaid kostüüme. Kuigi mulle Eestis kostüümipeod ei meeldi, siis selle ürituse jaoks sättisin küll väikese kostüümi selga.

Selgitan nüüd seda karmi ütlust, millega tulin postituse pealkirjas lagedale. Parimatele blocodele koguneb tuhandeid, kümneid tuhaneid inimesi. Kui tahta olla muusikutele võimalikult lähedal, siis tuleb kõikuda rahvaga ühes rütmis nagu silgud karbis. Ja see ei ole mugav, lausa ebameeldiv. Mul on isegi täitsa piinlik, et maailmakuulsa Rio karnevali kohta seda ütlen.

Blocod algavad juba ennelõunast peale, mis tähendab, et rahval on võimalus soovi korral ka kell kümme hommikul jooma ja tantsima hakata (või siis jätkata eelmise päeva pidu ilma vahepeal magamata). Karnevali alguspäeval läksime koolikaaslastega esimesele blocole, mis algas kell 13. Jõudsime poole kolme ajal kohale ning pärast tunnipikkust võrdlemisi ebameeldivat rahvasummas tuikumist (ausalt ma küsisin mingi hetk enda kõrval olnud inimeselt, kas alles lähme peole või oleme juba seal) otsustasin, et noh, kell on neli, võin teha päeva esimese Caipirinha. Ja tõesti – selline rahvasummas tuikumine läks talutavamaks. Hiljem rääkisin paari teise tüdrukuga sel teemal ja nad nõustusid, et pärast kokteili või õlut oli kõik hoopis toredam.

Aga ärge saage valesti aru, minu meelest on Rio de Janeiro karneval väga vahva üritus. Mina lihtsalt soovitan valida blocod, kus pole nii palju inimesi – näiteks kümne tuhande asemel paar tuhat. Olen ka mitmel sellisel blocol käinud ja see oli tõesti lahe kogemus.

Jutustan ka ühest kummalisest fenomenist, mida kohe esimesel karnevalipäeval täheldasin. Kui keegi hakkab karjuma keset rongkäiku „suudlus, suudlus, suudlus!“, siis peavad kaks võõrast suudlema. Ja suudlevadki. Sest see on karnevali osa.

Siinkohal on muidugi tekkinud väga tugevalt liikumine „EI tähendab EI“, sest tihti lähevad brasiilia mehed oma suudlemissooviga liiale ning teevad seda ilma loata. Ise nägin kuidas rongkäigul hüppas minu ees kõndinud tüdrukule ligi mingi noorhärra, võttis tal ümbert kinni ja teatas, et teeme nüüd musi. Tüdruk oli aga meie seltskonnas ja üks kutt ütles, et tegemist on tema pruudiga (kuigi tegelikult ei olnud). Niisiis lasi aktiivne tüüp jalga.

Ka minule lähenes üks vend. Õigemini rääkis tema sõber minu koolikaaslasega juttu ja see tüüp, Alain, tegi mulle kauni pakkumise. Noh, et äkki ma tahan proovida brasiillasega suudelda. Ma keeldusin viisakalt pakkumisest ja läksime sõbralikult laiali. Veel enne seda uurisin Alainilt, et mis värk sellega on, et võõrad siin suudlevad. Ta selgitas selle väga hästi lahti: „Inimestel on korra aastas võimalus minna reaalsest elust välja ja teha asju, mida nad muidu ei teeks. Seda kasutatakse ära.“

Seda juttu toetab ka minu Rio sõprade Joshi ja Sebastiani väide selle kohta, et enne karnevali lõpetatakse suhted (kui just pole midagi väga tõsist). Karnevali ajal ei taha keegi suhtes olla. Paljudel juhtudel soojendatakse vanad suhted üles pärast karnevali. Kõik, mis jäi karnevali aega oli siis, kui suhe pausil – mingit petmist ei toimunud.

 

8 lugu Rio de Janeiro vargustest (kas relvaähvardusel või salaja)

8 lugu Rio de Janeiro vargustest (kas relvaähvardusel või salaja)

Kuidas psühhopaadist hosteliomanik mul keset tänavat näo täis sõimas

Kuidas psühhopaadist hosteliomanik mul keset tänavat näo täis sõimas