meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Mul on üks kummaline reisimisega seotud kiiks

Mul on üks kummaline reisimisega seotud kiiks

Minu arvates on äge valida sihtkohaks riike, kus igaüks käinud ei ole. Mitte et mul Hispaania või Itaalia vastu midagi oleks (mulle meeldivad mõlemad väga), aga viimastel aastatel otsin midagi teistsugust.

Nii on kujunenud välja üks (veidi kummaline) mäng. Kiiks, kui nii võib öelda. Mulle meeldib valida sihtkohaks paiku, mille kohta ma tean, et keegi minu Eesti tutvusringkonnast ei ole seal käinud.

Hiljuti käisin seltskonnaüritusel, kus sattusin rääkima kahe reisihuvilisega, Margiti ja Allaniga. Selgus, et mu eksklusiivsest ainult-mina-olen-käinud-nimekirjast kukkus välja lausa kaks riiki: Trinidad ja Tobago ning Barbados.

Hakkasin mõtlema, mis riigid sinna nimekirja nüüdseks jäänud on. Neid on kõigest viis. Enne, kui keegi teatab, et on ka nendes käinud, toon nad välja.

Tonga. Vaikses ookeanis Uus-Meremaast kolmetunnise lennu kaugusel asuv Tonga kuningriik on paik, millest ma ei teadnud enne sinna minekut mitte midagi. Teadsin vaid, et see eksisteerib. Minu viis päeva Tongal olid superägedad!

Boliivia. Rääkides Lõuna-Ameerikas asuvast Boliiviast meenuvad esimesena mulle Uyuni soolaväljad. Üks kõige lahedamaid kohti, kus olen käinud.

Uruguay. Argentina pealinnast Buenos Airesest asub Uruguay pealinn Montevideo kolmetunnise bussi- ja laevsõidu kaugusel. Väga euroopalik koht.

Paraguay. Mulle tundub, et Paraguay on üks enim Lõuna-Ameerikas kõrvale jäetud riike. Ega minagi seal väga palju aega ei veetnud. Üks lahe kogemus oli kõndida jalgsi Brasiiliast Paraguaysse – nimelt ühendab neid kaht riiki üks pikk sild.

Antigua ja Barbuda. Saareriik Kariibi meres. Päris kallis riik. Aga oi, kui ilusad rannad! Praegugi on arvuti taustapildiks üks Antigua ja Barbudal tehtud foto.

Nii et, head sõbrad, kui te olete mõnes neist käinud.. ärge siis hakake mulle pettumust valmistama! Ma elaks hea meelega oma mullis edasi!

Inimesed, keda kohtad kaugel maal… ega usu, et teed enam kunagi ristuvad!

Inimesed, keda kohtad kaugel maal… ega usu, et teed enam kunagi ristuvad!

Lugu sellest, kuidas meid Armeenias spionaažikahtluses kinni peeti…

Lugu sellest, kuidas meid Armeenias spionaažikahtluses kinni peeti…