meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Viimase aja vinge avastus: peegelmajadest oled kuulnud?

Viimase aja vinge avastus: peegelmajadest oled kuulnud?

Ideaalne koht, kus veeta romantikapuhkus? Enamik pakuks vist välja mõne spaa. Aga mina tegin hiljuti uue avastuse, milleks on Eestis loodud ÖÖD peegelmajad!

Üle Eesti on viis peegelmaja, millest kaks on Tallinna lähedal. Üks neist, Jõelähtme, on nii populaarne, et sinna naljalt löögile ei saa – peab ikka korralikult ette planeerima käigu. Meie käisime aga Rannamõisas, kuhu sai broneeringu juba järgmiseks nädalaks.  

Rannamõisa majake asub praktiliselt metsa sees. Läheduses on küll elumaju, kuid kõik on vähemalt sajakonna meetri kaugusel. Võiks ju arvata, et Google Maps satub metsa sisse juhatades veidi segadusse. Noh, sattuski. Aga õige natuke. Arusaamatus tekkis alles lõpusirgel – majani oli paarsada meetrit, kui Maps soovitas sõita ühesuunalisele teele. Jep, rikkusingi reegleid ja sõitsin need paarsada meetrit vastassuunas…

pe3.jpg

Peegelmaja oligi nii lahe nagu ma olin arvanud. Kes ei tea täpselt, mida see kujutab, siis tegemist on disainmajaga, mis on kaetud kolmes küljes peegliga. Ümber maja oli huvitav kõndida ning teha pilte – seinale peegeldub mõnusalt kogu ümbritsev loodus.

pe2.jpg

Majja sisse astudes on peeglite asemel maast laeni suur aken (klaasfassaad). Kuna olime metsa sees, siis saime imetleda puude juures asjatavate lindude tegemisi – näiteks oli vahva segamatult jälgida ühe rähni aktiivset puu vastu toksimist. Ja üks huvitav nüanss veel. Vannituba ja WC olid samuti klaasseinaga, nii et seal käimine oli paras julgustükk (kuigi tegelikult keegi mind näinud ei oleks).

Kui väljas läheb pimedaks, siis muutub ka maja sees olev klaas peegliks. Minusugusel eneseimetlejal, kes igal võimalikul hetkel peeglisse kiikab, on seal päris huvitav olla. Kogu aeg tõmbab miski tähelepanu…Naljakas.

Majake on pisike, aga nunnu. Interjöör on minimalistlik ja hubane. Kuna oleme metsa sees ning Wolti sinna kutsuda ei saa, tuli ise natuke süüa teha. Ja nagu tellimise peale olid olemas külmkapp ja väike pliit. Ja isegi veiniklaasid, sest seal lausa peab veini jooma! Internetti ja telekat majas pole, mistõttu oled justkui sunnitud kaaslasega koos olema, mitte netis hängima. (okei, 4G tuli lihtsalt välja lülitada)

pe1.jpg

Kui vaadata peegelmajas ööbimise hinda, siis noh, jah, eks see ole päris kulukas lõbu. 180-190 eurot ühe öö eest paneb natuke mõtlema. Aga ma kinnitan: asi on seda väärt. Kui otsid elus lahedaid kogemusi, siis kindlasti on see üks neist. Isegi Sten ütles, et talle meeldis. Vist ütles?!

Muide, taolisi peegelmaju on ka välismaal. Salamisi unistan, et saaks ööbida ühes sellises Islandil Hekla vulkaani jalamil – tegin juba kindlaks, et öö seal maksab 450 eurot. Päris krõbe hind,  aga samas ööbida vulkaani jalamil!! Teha silmad hommikul lahti ning vaadata vulkaani. Okei, hakkan koguma nüüd 😉

ESIMENE MÄLESTUS vol 1 | Mis tuleb esimesena meelde, kui mõtlen reisidele Argentinasse, Egiptusesse, Boliiviasse, Costa Ricale ja veel 12 riiki?

ESIMENE MÄLESTUS vol 1 | Mis tuleb esimesena meelde, kui mõtlen reisidele Argentinasse, Egiptusesse, Boliiviasse, Costa Ricale ja veel 12 riiki?

Närvipinge, pisarad ja rahakaotus: 5 lugu lennukist maha jäämisest

Närvipinge, pisarad ja rahakaotus: 5 lugu lennukist maha jäämisest