meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

6 eriti cool’i kohta, mida Eestis külastada (2020)

6 eriti cool’i kohta, mida Eestis külastada (2020)

Olen juba kaks aastat tagasi sarnase pealkirjaga blogipostituse avaldanud, kuid nüüd on aeg uusversiooni käes. Millised on need lahedad ja erilised kohad, mida olen kodumaal vahepeal avastanud ja kuhu soovitan minna?

Kiipsaare tuletorn. Sel suvel mul Pisa torni näha ei õnnestunud. Küll aga sai näha viltuvajunud tuletorni Saaremaa loodetipus.

Tegemist on 1933. aastal valminud tuletorniga, mis ehitati 100 meetri kaugusele rannast. Kuna aga rannajoon on muutunud, asub see täna meres. Ja veelgi enam: tugevate tormituulte ja lainete mõjul on tuletorn vajunud viltu. Ehk siis – meres paiknev tuletorn, mis on viltu. Maagiline!

Tuletorn asub Vilsandi Rahvuspargi territooriumil ning sinna pääseb ainult jalgsi. Kõndida on vaja 4,5 km (edasi-tagasi 9 km), aga see on igal juhul väga nauditav jalutuskäik. Suvisel ajal saab selleks teekonnaks rentida ka jalgratast.  

IMG_20200811_124725.jpg

Rõuge piirkond. Ma olen üleüldiselt üsna suur Lõuna-Eesti fänn (kuidas muidu, olen Tartust ju pärit) ning välja võiks tuua päris mitmeid sealseid ägedaid kohti. Mulle on näiteks väga muljet avaldanud Rõuge, mida peetakse ka üheks Eesti kõige ilusamaks vallaks. 100% vaatamist väärt on Pesapuu vaateplatvorm, mis on huvitav nii oma välimuse kui ka sealt avaneva vaate poolest. Kui Pesapuu vaateplatvormil on käidud, siis jaluta Rõuge järvede ümber ning ega Suur Munamägigi eriti kaugel ole. 

pesa.jpg

Äntu sinijärv. Lääne-Virumaa metsade keskel paikneb seitse selgeveelist järve, millest kaks (Vahejärv ja Sinijärv) paistavad silma erilise sinakasrohelise värvuse ja vee läbipaistvuse poolest. Järvede külastamiseks soovitan valida päikeselise ilma, sest just siis paistab hästi välja veekogude värvierinevus. Piirkonnaga on vahva tutvuda Äntu järvede matkaradu läbides.

Allpool olev foto on tehtud augusti lõpus õhtusel ajal. Ka siis on see eriti lummav.

IMG_9537.JPG

Kassari poolsaar ja Sääretirp. Kassari poolsaar asub küll Hiiumaal, kuid on ülejäänud saarest erinev. Kuidagi maalilisem, suvisem ja mõnusam. Rohkelt kasvab seal ka kadakaid, kibuvitsasid ja sõstraid. Kassari poolsaarel soovitan ringi uidata ning kindlasti ette võtta külastus Sääretirpi, mida nimetatakse Hiiumaa kõige ilusamaks piirkonnaks.

IMG_2706.JPG

Meenikunno raba. Põlvamaal paiknev Meenikunno pole üldse nii ülerahvastatud nagu paljud Tallinna lähedased rabad. Iseendaga looduses olla on tõeliselt mõnus, kindlasti üks mu lemmikumaid rabakogemusi.

Sügisesel ajal tasub ette võtta ka varahommikune külaskäik rappa.

IMG_2104.JPG

Pikakari ja Paljassaare. Ja lõpetuseks üks koht Tallinnast ka! Kui tahad leida meie pealinnas maalähedust, siis sea sammud Paljassaare poolsaarele Pikakari randa. Aga mitte sinna põhilisse randa. Jaluta mööda sealt kulgevat rada, kuni umbes tunni pärast jõuad üksikule rannale. Ausalt, selline tunne on, et oled kusagil saarel mõnel looduskaitsealal!

Suvisel ajal võib kohata üsna palju ringi uitavaid veiseid.

IMG_1055.JPG

Võrdluseks võid lugeda ka 2018. aastal avaldatud blogiartiklit (SIIT) Eesti kõige ägedamate sihtpaikade kohta.

Milliseid neist oled külastanud sina ja mida soovitaksid?

Reisivaegusest, sisemisest kriisist ja vanusest

Reisivaegusest, sisemisest kriisist ja vanusest

Päev Ahvenamaal – millal minna, kuidas külastada ning mida?

Päev Ahvenamaal – millal minna, kuidas külastada ning mida?