meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Hiigelsuur pööre elus: hea palgaga tööst usklikuks ning võõrale maale

Hiigelsuur pööre elus: hea palgaga tööst usklikuks ning võõrale maale

Foto: Pixabay

Ma ütlen alati, et hostelites on äge ööbida, sest siis kohtab põnevaid inimesi. Üheks selliseks huvitavaks tegelaseks oli Campeche hostelis kohatud Sulata.

Esimesena köitis tähelepanu, et tema voodi kõrval oli pisike altar. Mööda minnes ei hakanud väga uurima, aga silma jäi üks kruus, mis paistis olevat mate joomiseks. Mate on argentiinlaste ja uruguaylaste teejook, ilma milleta ei suuda nad sammugi astuda. Nad on lihtsalt nii truud mate joojad. Pealegi pidasin tüdrukut latiinoks, sest ta vastas mu hispaaniakeelesele tervitusele.

Järgmisel õhtul sai uudishimu minust võitu ning küsisin hispaania keeles, kust ta pärit on. Ta vastas inglise keeles, et Inglismaalt, aga pole seal väga palju aastaid elanud. Selgus, et Sulata kolis 19-aastaselt New Yorki, kus ta töötas börsil, teenis pöörast raha, aga see elu ei teinud teda õnnelikuks. Ta kohtus ühe hindi guruga, mõistis, et hinduism on tema jaoks ja temast saigi hindu. Ta kolis Indiasse (Delhist nelja tunni kaugusel asuvasse väikelinna) ja on seal tänaseks elanud 18 aastat. Polnudki ta midagi tüdruk, hoopis 42-aastane naine.

Ma olen Indias käinud ning ütlen alati, et kuigi see oli minu jaoks elumuutev kogemus, ei meeldinud see mulle. Seal oli nii palju šokeerivat vaesust ja nii palju inimesi. Pärast seda ei ole ma kunagi öelnud, et Eestis on elu kehv. India ongi vist selline riik, et sa kas armastad selle hullust või vihkad seda. Ma armastan Ladina-Ameerika hullust, aga India oma on ikkagi mu jaoks võõras.

See selleks. Igatahes kolis Sulata elama linna, millest oli guru talle rääkinud. Samuti muutis ta oma nime – ta esitles end küll Sulatana, aga tegelikult on tema sünninimi teine. Kahjuks ma seda enam ei mäleta.

Vähemalt minul tekkis küsimus, millega Sulata siis seal Indias tegelenud on ja kuidas õnnestunud sinna jääda. Nimelt tegeleb ta seal tõlketööga ning kuna India on sedavõrd odav riik, siis ülemäära ei pea pingutama. Riiki nii pikaks ajaks jäämise kohta kommenteeris ta aga, et tuleb lihtsalt õigetele inimestele maksta. India on ka väga korrumpeerunud riik.

Tema guru tänaseks enam elavate kirjas ei ole, küll aga kannab Sulata alati kaasas tema pilti. Iga kord kodust eemal ööbides pakib Sulata lahti oma altari ja asetab selle voodi kõrvale. Altarile asetab guru pildi ning mõned jumalate kujukesed.

Jumalate eest tuleb hoolitseda nagu oma laste eest, ütleb Sulata. See tähendab, et näiteks enne sööma hakkamist, on vaja jumalatele ka ohverdada või siis süüa anda. Ehk siis iga kord, kui Sulata võtab toidust esimese ampsu, mõtleb ta hindi jumalatele.

Päris äge, milliseid keerdkäike võib elu teha? Töötad New Yorgis ärimaailmas ning ühtäkki tunned, et hoopis teine elu on sinu jaoks. Ja siis astud tundmatusse.

Aitab kerjamisest – äkki kammid juuksed ära ja lähed tööle?

Aitab kerjamisest – äkki kammid juuksed ära ja lähed tööle?

Kuidas ma kilpkonnadega ujumas käisin

Kuidas ma kilpkonnadega ujumas käisin