meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Sa oled seal ja vaatad seda.. ja küsid, kas see on päriselt ka olemas?

Sa oled seal ja vaatad seda.. ja küsid, kas see on päriselt ka olemas?

Ma olen päris palju reisinud ja vahepeal isegi mõelnud, et mind on seetõttu päris raske üllatada. Justkui oleks kõiki asju näinud. Okei, see on väga suurelt öeldud, sest tegelikult ei saa keegi teada kõike ega näha kõike. Aga vahepeal on selline tunne, et ma ei vaimustu enam nii, kuidas peaksin.

Näiteks aasta algul Uus-Meremaal käies pettusin natuke. Kõik oligi väga ilus ja vaheldusrikas, aga samas on seda kuskil juba nähtud. Mingid hetked meenutasid Islandit, Boliiviat või Itaaliat. Midagi täiesti uut ma ei leidnud. Muidugi ei taha ma sellega öelda, et ei tasu Uus-Meremaale minna, kindlasti, kindlasti tasub!

Täna saan ma aga suurima rõõmuga öelda, et Mehhiko on õpetanud mind taas vaimustuma. Ma olen siin olnud kaks kuud ning leian üha uuesti, mille peale ahhetada. Äkki on asi selles, et enamikes riikides ei ole ma tavaliselt kaht kuud korraga olnud, pigem ikka vähem? Üle kahe kuu korraga olen olnud vaid Hispaanias, Puerto Ricol, Sitsiilias ja Brasiilias.

Põhjus, miks ma seda postitust kirjutan, on Bacalar. Olin tegelikult Belize’ist tulles Bacalarist läbi sõitnud, aga ausalt öeldes eeldasin pigem, et see on läbisõiduhoov. Siis aga soovitasid mitmed inimesed seda paika, nii et otsustasin – miks mitte. Seda enam, et lugesin, et Mehhiko turismiamet on nimetanud Bacalari pueblo magico’ks ehk maagiliseks kohaks. Selle nimetuse on saanud üle Mehhiko umbes sada paika, milles on midagi väga erilist.

Bacalar on küll osa Quintana Roo osariigist, mis uhkustab Kariibi merega, kuid linn ise ei asu mitte mere, vaid laguuni ääres. Imeliselt sillerdavat vett näeb ka niisama laguuni ääres olles, aga ahhetama paneb see, kui minna paadiga eemale kaldast.

Ekskursioonid maksavad 250 peesot ehk veidi üle 10 eurot. No see oli üks pagana hästi kulutatud 10 eurot. Kõige erilisem koht on Piraatide laht, kus on kristallselge ja sillerdav vesi. Madal ja soe. Seal võiks ulpida tundide kaupa, kui ainult päike väga liiga ei teeks.

Mina igatahes küsisin endalt, kas see on päriselt ka olemas või näen ma lihtsalt und. Imeline. Vaadake ise.

PS! Kõik pildid on töötlemata! Erinevatel piltidel on erinev sinine värv, sest seda kohta nimetatakse Seitsme värvi laguuniks - veel on palju erinevaid värve, mis sõltuvad nii sügavusest kui ka mineraalide hulgast.

Kõige hullem lennu broneerimine – kõik lisatasud määritakse kaela!

Kõige hullem lennu broneerimine – kõik lisatasud määritakse kaela!

Aitab kerjamisest – äkki kammid juuksed ära ja lähed tööle?

Aitab kerjamisest – äkki kammid juuksed ära ja lähed tööle?