meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Kõige hullem lennu broneerimine – kõik lisatasud määritakse kaela!

Kõige hullem lennu broneerimine – kõik lisatasud määritakse kaela!

Foto: Pixabay

Külastan sel nädalavahetusel Monterrey linna, mis asub Mehhiko põhjaosas kahetunnise lennu kaugusel Meridast. Selle lennupileti broneerimine oli küll õudukas.

Mina otsin tavaliselt lende Skyscanneri lehelt (vahepeal ka Momondost) ning just Skyscannerist ma leidsingi hea pakkumise Monterreysse. 88 eurot edasi-tagasi lend. Broneerimiseks suunas otse lennufirma Viva Aerobus lehele. Vot seal hakkas jant pihta.

Ma ei tea, kuidas praegu Ryanairi lehel nende igasuguste lisade pähemäärimisega on, aga ütleme nii, et Ryanair on lapsemäng. Ryanairis sa lihtsalt märkisid kõikide lisade kohta, et sa ei soovi ja läksid edasi. Viva Aerobus ei lase seda teha. Kui paned, et ei soovi kindlustust või prioriteetset pardaleminekut, siis ta lihtsalt ei lase edasi. Sama pagasiga. Kogu aeg ütleb, et osta nüüd, see palju odavam kui lennujaamas. Aga mis ma teen, kui ma reisin ainult käsipagasiga?

Olin sel ühel lehel kinni üle viie minuti – no lihtsalt ei lase edasi, kuigi kõik on minu arvates õige. Hoidsin juba peast kinni ja mõtlesin, kas ma tõesti pean kõik need lisad ostma. Pilet läheks ju päris kalliks.

Kusjuures ma ei teagi, kuidas see lõpuks juhtus, et järsku suunati mind järgmisele lehele. Äkki on mingid teadlased teinud uuringu, et kui inimene juba kuuendaks minutiks pole midagi valinud, laseme tal edasi minna, muidu veel loobub piletist.

Ja siis ma olin järgmisel lehel, kus mulle pakuti istekohta. Mõtlesin, et see on tasuta, niisiis klikkisin. Ei olnud. Umbes 25 peesot läks otsa. Püüdsin istekohtadest vabaneda, aga loomulikult seda süsteem ei lasknud teha. Jamasin jälle tükk aega, kuid lõpuks otsustasin, et olgu lähen edasi. Muidu päris algusest alustades ei saa jälle eelnevatest lisadest edasi. Seda enam, et kindlate istekohtade eest kasseeriti mult vaid 3 eurot.

Lõpuks ometi maksmine. Märkisin, et mul on Mastercard ja hops, 15 eurot otsa! Oota, mida? Kas ei võetud hiljuti vastu seda seadust, et krediitkaartide eest ei pea eraldi maksma? Tundub, et mehhiklastel on sellest kapitaalselt savi. Nojah, tüüpiline. Vaatasin, mida süsteem teiste kaartide kohta ütleb ja kõigiga sama, ainult mingite Viva Aerobusiga seotud pangakaartide puhul ei olnud vaja laisatasu maksta.

Pärast vaatasin interentipangast järele, et pileti hinnaks tuli 107 eurot millegagi. Lisatasud lihtsalt määriti kaela.

Kuna broneerimisega oli sedavõrd ebameeldiv kogemus, siis ei olnud mul ka lennule minnes eriti kõrged ootused. Samas pardateenindus ja kõik muu oli väga okei.

Käik kummituslinna: veered läbi tunneli ning su ees avaneb justkui.. paralleeluniversum

Käik kummituslinna: veered läbi tunneli ning su ees avaneb justkui.. paralleeluniversum

Sa oled seal ja vaatad seda.. ja küsid, kas see on päriselt ka olemas?

Sa oled seal ja vaatad seda.. ja küsid, kas see on päriselt ka olemas?