meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Luksus kuubis: imelise aknavaatega kajut, ahhetama panev kulinaarne elamus ja paitav päike!

Luksus kuubis: imelise aknavaatega kajut, ahhetama panev kulinaarne elamus ja paitav päike!

Üks tähtsamaid asju, mida Vietnami põhjaosas teha, on Halongi lahe (Halong Bay) külastamine. Suur osa turistidest teeb seal päevareisi, kuid Mari (kes on siin käinud) soovitas mitmepäevast reisi.

Kuna Stenil on uuel nädalal sünnipäev, siis leidus ka hea põhjus reisi jooksul midagi erilist ette võtta (okei, ilmselgelt on enamik asju siin erilised, aga ütleme siis nii, et see on natuke luksuslikum). Valisin juba oktoobrikuus kruiisi välja – kaks päeva ja üks öö Halongi lahel Deluxe Ocean View kajutis. Nagu nimi ütleb, siis ookeanivaatega! Täpselt sobiv kingitus!

Enne kui kruiisi kirjeldama asun, selgitan ka lahe nime sündi. Halong tähendab otsetõlkes „kus draakon langeb“ (või midagi sellist). Legend räägib, et kuningas oli kunagi sõjas ning seda kaotamas. Ta palus taevaseid vägesid, et nad saadaksid abi. Saatsidki – draakonid. Need aitasid sõja võita, kuid said nii tugevalt viga, et tagasi taevasse tõustes langesid. Langenud draakonid ongi need kaljused saarekesed, mida on lahes tuhandeid.

IMG_6895.JPG

Aga lähme siis kruiisi juurde. Olin välja valinud kruiisi (Flamingo Cruise), mis algas juba Hanoist – meid korjati siin minibussi peale. Sõit Halongi kestis umbes kolm ja pool tundi. Sadamas pandi meid kaatri peale ja toimetati laevale. Kätte antud kajut oli nii vinge! Ma polnud mitte kunagi varem ööbinud aknaga kajutis, nii et mul oli ekstrapõnev.

IMG_E6828.JPG

Näiteks see järgnev pilt on vaade, mis avanes hommikul silmi avades.

IMG_6984.jpg

Kruiisi hinna sees oli veel kajakiga sõitmine, Titopi saare ning Surprising Cave’i külastus. Vabal ajal toimus veel Vietnami toidu koolitus ning Tai Chi – neisse kummassegi ma ei jõudnud. Aga teate, mis oli kõige vingem? Toit!

Jah, ma teadsin, et toit on hinna sees. Ausalt öeldes ma ei vaevanud väga pead, mida meile pakutakse. Mõtlesin, et küllap tavaline riis, nuudlid, kana, kurk… Ma eksisin! Tundus, et selle laeva pardal töötavad tipprestorani peakokad, sest toit oli ülihea, põnevad maitsed omavahel kombineeritud ning see kõik nägi vinge välja. Igal toidukorral oli mitu eelrooga, pearoog ning magustoit. Ma olen vaid üksikud korrad elus kogenud sellist kulinaarset elamust.

Panen siia mõned pildid, et kirjeldatud kulinaarset elamust illustreerida.

Eelroog: krevetid toodi meile hõõguval alusel – paluti viis minutit oodata, selleks hetkeks on valmis.

IMG_E6961.JPG

Eelroog: ananass oli seest tühjaks tehtud, sinna sisse teeküünal pandud ning ananassi külge kinnitatud krevetid.

IMG_E6959.JPG

Meeldivad teenindajad puhastasid kõigi külaliste krevetid ära… Pardameeskond koosnes 14 inimesest ning nad olid nii lahked ja abivalmid.

IMG_6960.jpg

Pearoog: meile toodi kaks kausikest, millel tuli kaas pealt võtta. Ühe sees oli imemaitsev ja pehme kana ning teises riis.

IMG_E6969.JPG

No ilmselt tekib küsimus, kui palju see kõik maksis. Ma ei saa seda öelda, sest Sten loeb eeldatavasti seda postitust. Aga ütleme nii, et kruiis polnud kõige odavam (sest Vietnam iseenesest on odav), aga samas ei olnud nii kallis, et käsi ei oleks tõusnud makset tegema. Kes väga tunneb huvi, kirjutage mulle otse!

KADEDAKS TEGEVAD FOTOD: 15 kilomeetrit mägedes – kuidas see välja kukkus ja mida nägime?

KADEDAKS TEGEVAD FOTOD: 15 kilomeetrit mägedes – kuidas see välja kukkus ja mida nägime?

Petuskeemist, mille ohvriks VIST langesime

Petuskeemist, mille ohvriks VIST langesime