meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Plaanin võita 5* puhkuse Türgis… ehk Kuidas ma endale õige reisikohvri leidsin

Plaanin võita 5* puhkuse Türgis… ehk Kuidas ma endale õige reisikohvri leidsin

Reisile minnes on mul tavaliselt küsimus, kas minna seljakotiga (loe üht vana lugu selle kohta SIIT) või kohvriga. See sõltub alati reisi iseloomust, kuid viimased poolteist aastat olen eelistanud kohvrit. Olen vist vanusega veidi mugavamaks muutunud :)

Aasta algul elasin üle ühe kohvridraama. Nimelt olin kuu aega Tšiilis ja Brasiilias, pärast mida oli minu kohver täiesti läbi – viimase lennu eel olid kohvril rattad alt ära tulnud ning ma sain seda transportida ainult tänu lennujaama pagasikärule. See oli Jyskist ostetud odav kohver. Ma ei mäleta täpselt, kui palju ta maksis, aga eks see 20-30 kanti oli. Pärast seda lubasin, et enam odavat kohvrit ei osta. Ma pole nii rikas, et osta liiga odavaid asju.

Selleks reisiks valisin Reisisemu veebipoest uue kohvri. Peaasjalikult köitis mu pilku nende kohvrite kvaliteet – veekindel ja kriimustuskindel materjal, sisse ehitatud vastupidav raam ning sisemised kinnitusrihmad pagasi kinnitamiseks. Peale selle on võimalik kohvrit koodiga lukustada. Siinkohal ma muidugi soovitaks, et lugege ilusti koodi paigaldamise juhend läbi.. Muidu võib juhtuda sama nagu minuga Bostonis – aktiveerisin kogemata uue koodi ning lukk tuli maha lõhkuda. Sellest veidrast juhtumist loe SIIT!

Reisisemu kohvrite kasuks rääkisid nende rattad – need on täpselt sellised, millega on mugav lennujaamas liikuda. Odavamatel kohvritel on rattad sedamoodi, et pagasit tuleb vedada selja taga. Reisisemu reisikohver paistab aga silma selle poolest, et pagasit saab libistada enda kõrval. See on märksa mugavam ja võtab pikka maad liikudes vähem võhmale.

IMG_5691.JPG

Aga teate, mis tegi reisikohvri valimise sel korral eriti keeruliseks? Ma tean, et see on üdini naiselik, aga… sobiva värvi leidmine. On ju Reisisemu poes üle 200 toote ja kümneid erinevaid värve! Siinkohal püüdsin ma valida kohvrit, mis ei oleks liiga hele (määrdub kergesti), kuid samas poleks väga tume (sest mulle meeldivad värvilised ja erilised kohvrid). Hea on, kui kohver on sellist värvi, et torkab pagasilindil juba kaugelt silma ning keegi ei kipu enda omaga sassi ajama.

IMG_5754.jpeg

Igal juhul valisin ma veebis kõik meeldivat värvi kohvrid välja ja neid tuli umbes kümme. Nii ma siis vähendasin seda hulka, kuni jäi neli. Siis saatsin lingid peikale ja lasin temal välja valida. Tulemus oli hea: hõbesinine reisikohver.

Valisin L-suuruses kohvri, sest sel korral läksime reisile, Vietnami ja Laosesse, kahekesi. Kuigi mõlemal on registreeritud pagas piletihinna sees, siis otsustasin, et lihtsam on, kui suur kohver on vaid ühel. Käsipagas on ka oluline – selleks sobib Reisisemu S-suuruses kohver, aga mina otsustasin praegu kaasa haarata hoopis tavalise seljakoti.

Valitud kohvri sain Reisisemust kätte juba ülejärgmisel päeval – nii et igati kiire teenus.

IMG_5626.JPG

Ja mis puutub pealkirjas mainitud Türgi puhkusereisi, siis jah, loodan, et õnn naeratab mulle. Nimelt on praegu Reisisemul käimas kampaania: osta kohver ja osaled Türgi reisi loosis (5* ultra kõik hinnas). Hoidke mulle pöialt, et saaksin Türki.. või ostke ka kohver ja osalege ise loosis!

DRAAMA LAOSE PIIRIL – mis mind pisarateni viis ja kuidas ma passita riiki sain…

DRAAMA LAOSE PIIRIL – mis mind pisarateni viis ja kuidas ma passita riiki sain…

Mida teha, kui sa pead Istanbuli lennujaamas üheksa tundi passima??

Mida teha, kui sa pead Istanbuli lennujaamas üheksa tundi passima??