meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

8 üliägedat paika, kuhu unistan reisida

8 üliägedat paika, kuhu unistan reisida

„Mis on su unistuste sihtkoht?“ – just selline küsimus esitatakse mulle üsna tihti. Mitte et mul oleks midagi selle küsimuse vastu, mulle ju meeldib reisida ja reisimisest rääkida! Aga tavaliselt on mu vastus, et terve maailm. Ma tahan näha kõiki maailma riike.

Aga kui nüüd natuke enam mõtiskleda, siis kindlasti on paiku, mis tõusevad teistest esile ja kuhu ma tahaksin kiiremini minna.

Jaapan. Ma tean, et see on paljude inimeste unistuste reisisihtkohtade hulgas. Mind on see alati pigem külmaks jätnud. Või noh, mitte külmaks, aga ta ei olnud mu jaoks esirinnas. Kui 2016. aastal käisin Põhja-Koreas ja Hiinas, mõtlesin, et põikaks mõneks päevaks Jaapanistki läbi, kui juba sealkandis olen. Kuna mõistsin, et see on liiga lühike aeg, siis jäi käik tegemata ja lendasin hoopis Hongkongi. Aga Jaapan kerkis mõned aastad tagasi esiplaanile, sest Sten on alati tahtnud sinna minna – võtsime eesmärgiks, et käime lähiajal Jaapanis ära. Aga siis tuli koroona ja Jaapan suleti. Siiamaani on see tavaturistile suletud. Nojah, nii palju siis sellest.

Saudi Araabia. See riik tundub mu jaoks pööraselt põnev. Kui aastaid tagasi tavaturistid sinna naljalt sisse ei saanud (mingite erilubadega vaid), siis nüüd on riik avatum turismile. Loomulikult pole jätkuvalt tegemist massiturismi sihtpaigaga. Tean üht eestlannat, kes on käinud Saudi Araabias ning rääkinud, et kui ühelt poolt on see väga tõsine islamiriik, siis tegelikult on peatänavatel olemas Starbucks, Victoria’s Secret ja muud läänemaailma brändid. Ulme, nii äge, kuidas kaks maailma kohtuvad. Väga-väga tahaks sinna minna!

Assoorid. No vahelduseks midagi ligemalt. Olen oma reisipodcastis „Järgmine peatus“ kolmel korral teinud saadet Portugalile kuuluvatest Assoori saartest ning iga kord on tekkinud tunne, et sinna võiks minna. Keset Atlandi ookeani asuvad saared on imeilusa loodusega ning minu meelest teenimatult vähekülastatud eestlaste poolt.

Paapua Uus-Guinea. Erilise looduse ja põneva kultuuriga Paapua Uus-Guinea tundub lahe koht, mida külastada. Et ilma giidita ringi liikumine on väga ohtlik, teeb selle saare eriti salapäraseks-kutsuvaks ning mis seal salata, üsna kalliks sihtkohaks. Aga kunagi käin ära!

Katar. Ma ei tea, miks. Mulle tunduvad islamiriigid põnevad ja millegipärast tahaksin just Katari külastada.

Gröönimaa. Gröönimaad nimetatakse lume ja jää maaks, sest see on aastaringselt külmunud. Olgem ausad, päris äge oleks ka polaarööd kogeda. Kuna ma otsin reisides tavapärasest teistsuguseid elamusi, siis Gröönimaa oleks kohe kindlasti midagi väga erilist. Ahjaa, ka reisid sinna on päris kallid.

Itaalia. Üks mu lemmikriike, kuhu ma pidevalt naasta tahaksin. Aga noh, igal aastal ei tasu minna, sest sellevõrra saaksin mujale vähem reisida. Mulle meeldib Itaalia juures nii üldine olustik, inimesed, loodus, linnad, kultuur, elustiil, itaalia keel kui ka toit. Kõik on nii minulik. Tänaseks olen käinud Itaalias kaheksa korda, kõige pikemalt kolm kuud järjest (Sitsiilias).

Mehhiko. Mul on Mehhikoga mingi side. Vaatamata sellele, et ma pigem ei lähe samadesse kohtadesse mitu korda, siis Mehhikosse tahan ikka tagasi pöörduda. Mis siis, et olen seal kaks korda käinud. Mehhiko oli kõige esimene riik, kus Euroopast väljaspool käisin (2009. aastal) ning lisaks veetsin kolm aastat tagasi pisikeses Sanhacati külas kolm kuud. See riik lihtsalt on mulle südamelähedane.

Mis on Sinu unistuste sihtkoht? :)

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!

Albaania-Makedoonia piiril: minu pagasit kontrolliv ametnik tõmbas parasjagu tobi ja bussijuht ei teadnud, et tal peab koroonatõend olema

Albaania-Makedoonia piiril: minu pagasit kontrolliv ametnik tõmbas parasjagu tobi ja bussijuht ei teadnud, et tal peab koroonatõend olema