meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!

Koroonatestide tegemine ja vaktsineeritus on reisimise osas uueks reaalsuseks. Kui Itaalias ja Balkanil jõudsin ära käia nii, et lisaks vaktsiinile ei pidanud mingeid teste tegema, siis Mauritiusega teine tera. Siin on vaja teha kolm koroonatesti – ja seda ka juhul, kui oled vaktsineeritud. Kui oled vaktsineerimata, siis on piirangud veel rangemad. Lisaks kolmele testile on vaja olla 14 päeva kohapeal hotellis karantiinis...

Mauritius taasavas oma piirid alles 1. oktoobril ning see India ookeanis asuv saareriik võtab koroonaohutust äärmiselt tõsiselt. Selleks, et üldse riiki pääseda peavad kõik reisijad tegema kodumaal koroonatesti – meil kontrolliti selle olemasolu juba Tallinna lennujaamas.

See esimene PCR test pidi olema tehtud 72 tundi enne väljasõitu, meie tegime umbes 36 tundi enne reisi algust. Ütleme nii, et päris närvesöövad tunnid olid... ma olen nagunii üsna suur pabistaja ja no päris haige oli mõelda, et äkki tuleb üllatusena positiivne resultaat? Ikka oled kuulnud jutte asümptomaatilistest viirusekandjatest. Lihtsalt nii nõme oli mõelda, et teeme siin plaane ning äkki saad päeva enne sõitu teada, et nüüd on cancel.

Siiski läks meil kõik hästi ning 11 tundi pärast testi tegemist pool kolm öösel saabus Synlabist SMS, et tulemus on käes. Negatiivne.

Nonii, järgmine test tuli teha Mauritiusele kohale jõudes lennujaamas. Õnneks tasuta. Nii pea, kui näitasime passi, ulatati testitarvikud ja suunati edasi testima. Kui Eestis surgitakse kahes ninasõõrmes ja lühidalt, siis siin ühes ja ikka korralikult. Eelistan Eesti varianti.

Kui uurisin, et kuidas tulemuse teada saame, siis vastati, et saadetakse täna-homme SMSiga. Tegelikult tuli mulle sama päeva õhtul vaid e-mailiga. Negatiivne. Sten pole enda oma siiamaani mitu päeva hiljem saanud... järelikult oli ka negatiivne, sest muidu oleks kindlasti hotelli teatatud.

Kolmas test tuleb teha viiendal siinoleku päeval ning selleks kõlbab apteegist soetatud kiirtest. See on siis omal kulul, kuid eeldatavasti see kuigi kallis ei ole.

Rohkelt ninas surkimist... aga vähemalt saab reisida :)

Mauritiuse reisisuveniiriks toon ühekordseid näomaske

Mauritiuse reisisuveniiriks toon ühekordseid näomaske

8 üliägedat paika, kuhu unistan reisida

8 üliägedat paika, kuhu unistan reisida