meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Mauritiuse reisisuveniiriks toon ühekordseid näomaske

Mauritiuse reisisuveniiriks toon ühekordseid näomaske

Lugesin siin, et Eestis on üle 3000 koroonanakatunu päevas. Appi. See on ju meeletu arv. Sõbranna mainis, et tal jääb kahe käe sõrmedest puudu, kui peab üles lugema need inimesed tema tutvusringkonnas, kes on hetkel koroonas. Ma ei tea, mina tunnen end Mauritiusel nagu jumala selja taga...

Mauritius on peaaegu sama suur kui Eesti (1,2 miljonit) inimest ning siin tuleb keskmiselt 100 nakatunut päevas, pigem isegi alla. Koroonareeglid on siinmail ranged. Keegi ei räägi praegu sellest, et siseruumides maski kanda – see on elementaarne. Ma ei ole vist kordagi näinud kedagi, kes avalikus kohas siseruumides maski ei kannaks.

Aga maski kantakse ka tänaval. Esimestel päevadel arvasime, et kohalikud on pigem kartlikud ning kannavad maski igaks juhuks. Siis nägime aga situatsiooni, kus politseiauto jäi keset teed seisma ning sees istuv politseinik näitas näpuga turistide poole. Viimased hakkasid kiirelt maski kotist välja otsima. Niisiis tuleb kanda. Arvestades, et kogu aeg on üle 30 kraadi sooja, siis on see üsna piinav. Seega tahakski öelda kõigile, kes kurdavad Eestis, et peavad poes 15 minutit maski kandma, et see on kõige lebom asi üldse...

Rääkides veel Mauritiuse turvanõuetest, millega oleme kokku puutunud, siis näiteks suurematesse poodidesse sisenedes mõõdetakse sinu kehatemperatuuri. Samamoodi ka hotelli check-ini tehes.

Et näomaski on vaja igal pool kanda, on võimalik soetada ühekordseid maske igasugustes toonides ja üliodava hinnaga (2 euro eest 50 turvasertifikaadiga maski). Ma korraks läksin isegi äksi täis ja mõtlesin, et ostaks kaasa kollast, punast, lillat värvi maskid... aga Sten tõmbas tuure maha, et no milleks. Ostsime siiski möödaminnes päris nunnud helerohelised maskid – see on tegelikult ka ainus asi, mille sealmail soetasin ja koju kaasa toon. Hahaa, suveniiriks.

Mis puutub koroonatestidesse, siis sellest juba eelmises blogipostituses rääkisin. Vaktsineeritud peavad PCR-i tegema kaks korda ja ühe korra antigeeni testi. Mauritiuse elanike vaktsineeritusetaseon aga 73% (täielikult vaktsineerituid).

Igal juhul seesugused reeglid on kindlustanud tõiga, et Mauritiusel on nakatumistase madal. Veelgi enam, lugesin isegi, et Aafrika saareriigi koroonavastast võitlust on maailmas eeskujuks toodud. Nii et jah, selline tore mull, kus olla – selle kõrval mõelda Eesti 3000 nakatunule päevas, on päris kole.

PS! Ma loodan, et selle postitusega midagi ära ei sõnunud, sest tegelikult võib halva õnne korral igal pool midagi endale külge korjata.

Nutune teema – šokeerivad lood Mauritiuse kodututest loomadest

Nutune teema – šokeerivad lood Mauritiuse kodututest loomadest

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!

Tipptasemel turvanõuded: Mauritiuse külastamiseks tee kolm koroonatesti... ja need on reeglid vaktsineeritutele!