meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Skämmeritest Rumeenia taksojuhid

Skämmeritest Rumeenia taksojuhid

Lennujaam on alati hea koht, kus taksojuhid saavad tillitada äsja saabunud turiste. Selleks, et niisuguseid situatsioone vältida, uurin alati enne, kui palju maksab linna pääsemine. Majutuskoha peremees vastas mulle, et umbes 10 eurot läheb taksoga linna jõudmiseks.

Soodsam variant on aga võtta Bolt (sest jess, see töötab siin). Mugavuse mõttes otsustasin terminalist väljudes siiski kõigepealt ühelt taksojuhilt uurida, kui palju maksab Bukaresti keskmesse pääsemine. Mulle vastati nii: „Kuna Bukarest on juba teine linn, siis maksab sinna jõudmine 40 eurot.”

Nagu 40 eurot??? Mida pekki?

Teatasin, et olgu, siis võtan Bolti ning kõndisin minema. Olin mõnevõrra üllatunud, et ta ei püüdunud mind takistada, aga no suva. Tellisin Bolti, kuid see ei läinud ka nii libedalt, sest ma ei leidnud autot üles... Lõpuks taksojuht tühistas tellimuse ning ma olin nullis tagasi. Või kas päris nullis? Niimoodi taksojuhti otsides olin ma jõudnud lennujaama rongipeatusesse ning viie minuti pärast oli väljumas rong Bukaresti. Ega mul paremat plaani tol hetkel ei olnud, nii istusin peale. Rongipilet maksis 1 euro!!

Järgmise skämmer-taksojuhi peale sattusin ma aga Bukaresti rongijaama juures. Pöördusin esimese juhi poole ning uurisin, kui palju maksaks minu majutuskohta sõitmine. Taksist võttis telefoni kätte, uuris ja puuris seda ning teatas 40 leud ehk 8 eurot. Misasja, mida? Mul oleks peaaegu sama palju olnud Boltiga lennujaamast linna sõitmine! Ütlesin, et ei, see liiga palju. Mehe järgmine pakkumine oli, et kui taksomeetrita sõidame, siis võib 30 leud ka olla. Seegi oli liiga soolane hind ning panin taksoukse kinni. Üle jäi Bolti tellimine. Et aga suure rongijaama juures ei oleks enam segadust, kus auto peatub, kõndisin üle tee bensiinijaama ja tellisin sinna auto. 4 minutiga oli juht kohal ja sõit maksis alla 3 euro... Jah, ma saan aru, et Bolt kipubki odavam olema, aga antud juhul oli vahe 3 korda, lennujaama näite puhul isegi 4 korda.

Vaatamata kahele ebameeldivale taksojuhi kogemusele, kohtasin ka ühte täitsa toredat taksisti. Tema viis mind Sinaia rongijaamast Pelesi lossi juurde. Ma pole päris kindel, aga võib-olla kasseeris tema ka üle, kuid kui see nii oli, siis umbes 1 euro. See on okei. Kui aga kohale jõudsime, siis ta selgitas veel, kust täpselt tagasi kõndida ja soovitas kõrvalasuvat teist lossi ka kiigata. Armas oli!

Aga noh, mis teha, olen harjunud välismaal olema kõndiv rahakott... kahjuks mul reaalsuses siiski pole rahapatakaid taskus ning jälgin hoolikalt, mille peale kulutan!

Moldova sulges sõja tõttu oma õhuruumi ehk Kuidas ma liinibussis istudes käbedalt pidin reisi ümber mängima ja uued lennupiletid ostma

Moldova sulges sõja tõttu oma õhuruumi ehk Kuidas ma liinibussis istudes käbedalt pidin reisi ümber mängima ja uued lennupiletid ostma

Käik Mauritiuse Île aux Cerfsi väikesaarele: soe ookeanivesi, merisiiliku rünnak ja lakkamatu rummi tinistamine

Käik Mauritiuse Île aux Cerfsi väikesaarele: soe ookeanivesi, merisiiliku rünnak ja lakkamatu rummi tinistamine