meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

"Parim" uudis varahommikusse: teie lend on TÜHISTATUD!

"Parim" uudis varahommikusse: teie lend on TÜHISTATUD!

Ma olin ennegi lennujaamades vaadanud väljuvate lendude tablood ning silmitsenud lende, mille taga ilutseb märge: CANCELLED. No pagan, ei ole ilmselt kõige parem tunne, kui hakkad kuhugi lendama ja siis tuleb välja, et su lend on tühistatud. Sel korral reisile minnes juhtuski seesama asi minuga.

Niisiis, pidime Steniga lendama Tallinnast Stockholmi ja sealt edasi Barcelonasse. Piletid olid ostetud jätkulennuna. Äratus oli hommikul kell viis ning esimese asjana nägin, et mulle on tulnud lennufirmalt SMS. Ega ma unesegaselt midagi osanud arvata – ennegi on nad saatnud meeldetuletusi, et varsti hakkab lennule registreerimine jne. Aga seal oli teade, et meie hommikune lend Tallinnast Stockholmi on tühistatud. Et vabandust ja nii, aga ikkagi tühistatud. Hiljem saime teada, et tegemist oli tehnilise rikkega.

Juures oli info, et nad tegelevad lennu ümber broneerimisega ning annavad võimalikult kiiresti uue info. Aga ega ma seda väga ei usaldanud – olin kindlal arvamusel, et peame minema lennujaama. Kui jõudsime lennujaama, siis lookles juba infoleti ees pikk järjekord.

Umbes 45 minutit ja 10 inimest hiljem oli meie kord. Ega ma väga lootusrikas ei olnud letini jõudes, sest olin istunud pingil leti lähedal ja kuulnud poole kõrvaga teiste inimeste vestlusi töötajaga... Et enamik Tallinnast väljuvaid lende on juba täis ja ilmselt saab homme minna. Ühesõnaga, olukord tundus päris pask olevat.

Ma samal ajal otsisin ka variante, kuidas veel pühapäeval saaks Barcelonasse. Jama lugu oli lihtsalt see, et kui meile SAS-i pakutud variant ei oleks sobinud, oleks olnud võimalus oma lend tühistada ja ise pilet osta. Aga see oli selles osas mõttetu, et samaks või järgmiseks päevaks pileti ostmine oleks megakallis. Kahepeale naljalt alla 500 euro poleks saanud.

Kui töötajaga rääkides osutasin võimalusele, et panna meid mõnele järgmisele lennule Stockholmi poole ja siis õhtul Barcelonasse, siis ütles naine, et tema näeb, et lennuk on täis. Aga miks pileteid müüakse? Töötaja vastas, et tavaliselt müüaksegi lennule mõned piletid üle, sest enamasti ei tule kõik inimesed kohale. Ja kui tulevad, siis hakatakse kellelegi uut lendu otsima. Meenub endalegi üks taoline kord kusagil Ladina-Ameerikas (vist Costa Rical... või olin ma siis veel Ameerika Ühendriikides ja lendamas Costa Ricale?), kus uuriti, kes oleks huvilised lendama päev hiljem ning saama selle eest kompensatsiooniks suvalise lennupileti lennufirmalt. Ma olin nõus, aga toona ei olnud lõpuks minu teeneid vaja, sest mingilt lennult inimesed ikka ei jõudnud...

Aga okei, kaldun teemast kõrvale. See naine ütles ka meile, et olukord pole kiita. Ilmselt pannakse meid mingile homsele lennule, võib-olla isegi ülehomsele. No alleaa, ülehomme oleks ikka jumala pekkis, kuuepäevane trip lihtsalt kaks päeva lühemaks. Ta lisas ka, et kes teab, äkki paigutatakse (mingid SAS-i töötajad siis) meid siiski õhtusele Lufthansa lennule Frankfurdi kaudu, kus on vaid äriklassi piletid... aga no vaevalt.

Et jah, tema soovitas meil jääda lennufirma pakkumist ootama. Astusime siis nördinult eemale ja eks ma ikka nutsin küll peatäie. Lihtsalt nii nõme, see suvi on olnud stressirikas ja töine, et ma lihtsalt tahtsin üht toredat puhkusreisi. Umbes 15 minutit hiljem, me polnud veel koju minema jõudnud hakata, tuli uus SMS: meid on pandud kell 13 väljuvale Müncheni lennule ja sealt edasi Barcelonasse! Ah, mida, what?? Kust see nüüd tuli?? Sellist varianti ei näinud ei mina Skyscanneris ega pakkunud ka töötaja välja... see oli küll nüüd super üllatus. Tõesti ei arvanud enam, et samal päeval saab liikuma hakata.

Niisiis, käisime vahepeal mõned tunnid kodus, magasime natuke ja siis lennujaama tagasi. Saime ka söögivoucherid lennufirmalt – neid tuli mul muidugi küsida, ega keegi pakkuma ei hakanud. Mõlemale 10 eurot. Algul tundus piinlikult vähe, aga me ikka saime tegelikult kõhu täis :)

Aga mida me sellest siis õppisin? Mis siis, et ma olen niiiiii palju lennanud, ikka saan uusi õppetunde. Ja eks inimene õpibki just enda, mitte kellegi teise vigadest. Üks asi on see, et kui saad, siis ALATI eelista ostelendu. Sest mine tea. Tegelikult lendab ju Ryanair otse Tallinna ja Barcelona vahet... Aga toona, kui pileteid ostsime, siis oli lihtsalt Ryanairil nii palju probleeme oma lendude ja tühistamistega, et nad ei tundunud kuigi usaldusväärsed.

Ja no teiseks tuletas veel meelde, et lennud tuleb ikka osta connecting flightina ja kui ei, siis vähemalt päevase vahega. Ma tavaliselt teengi seda, aga näiteks aasta algul Rumeeniasse minnes olid kaks eraldi lendu. Kui meil oleks täna olnud ostetud eraldi lennud Tallinast Stockholmi ning Stockholmist Barcelonasse, siis oleks meile hüvitatud vaid see ots, mis ära jäeti. Teisest oleks ilma jäänud. Mitte kuigi tore situatsioon.

Aga lõpp hea, kõik hea!

Kui keegi oleks mulle rääkinud luksemburgi keelest, oleksin teda puhta lolliks pidanud... aga see keel ongi olemas!

Kui keegi oleks mulle rääkinud luksemburgi keelest, oleksin teda puhta lolliks pidanud... aga see keel ongi olemas!

IGAVENE LINN ROOMA: minu 6 lemmikkohta, mida soovitan külastada!

IGAVENE LINN ROOMA: minu 6 lemmikkohta, mida soovitan külastada!