meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

IGAVENE LINN ROOMA: minu 6 lemmikkohta, mida soovitan külastada!

IGAVENE LINN ROOMA: minu 6 lemmikkohta, mida soovitan külastada!

Ma olen nüüdseks kolm korda Itaalia pealinnas Roomas käinud – esimene kord 16 aastat tagasi, teine 10 aastat tagasi ning kolmas kord nüüd märtsi lõpus. Ja mul on selline tunne, et alles kolmandal korral jõudsin varasemast veidi rohkem süveneda sellesse kaunisse linna.

Panin kirja enda kuus lemmikkohta Roomas. Ma ei pretendeeri siin nendele must visit kohtadele, vaid toon lihtsalt välja, mis paigad mind isiklikult kõige enam liigutasid või meeldisid.

Trevi purskkaev. No ma ei suuda originaalne olla – minu meelest on 18. sajandil valminud Trevi purskkaev terve Rooma kõige ilusam koht! Tõsi küll, inimesi on väga palju. Ja kui ma ütlen palju, siis ikka VÄGA PALJU. See on üsnagi saavutus, kui suudad päevasel ajal teha Trevi purskkaevu ees foto, kus pole tolknemas ühtegi võõrast. Ärge siis unustage enne minekut visata purskkaevu mõni sent – öeldakse, et nii kindlustad selle, et tuled Rooma tagasi.

Colosseum. Taas, ei suuda olla originaalne, sest seitsme moodsa maailmaime hulka kuuluv amfiteater Colosseum on võimas. Rahvast on seal palju, kuid soovitan selle ümber jalutada õhtusel ajal – juba kella kaheksa paiku oli rahvast palju vähem ning sai teha inimestevabu pilte. Kuna Colosseum on ilusasti valgustatud, jäävad fotod tõesti kaunid.

Trastevere piirkond. Sellesse piirkonda ma eelmistel Rooma reisidel vist ei jõudnudki. Kui kahju! Ma ei osanud ka eriti midagi oodata, kuid see oli nii armas ja äge! Kõik need väikesed tänavad on nii idüllilised, nagu oleks äsja mõnest filmist välja astunud. Ja need imearmsad kohvikud ja poekesed! Kui järgmine kord Rooma lähen, siis arvestan ühe päeva puhtalt seal ringi kolamiseks. Trastevere tänavakese foto on ka postituse esipilt :)

Piazza Navona. Roomas on tohutult erinevaid väljakuid, üks ilusam kui teine. Minu lemmikuks on Piazza Navona, kuhu tegelikult sattusin pigem juhuslikult. Läksin Pantheoni imetlema ning mõtlesin, et vaatan üle ka lähedal asuva Piazza Navona. Vau!

Via dei Coroni. Ka sellele tänavale sattusin juhuslikult, sest jalutasin Piazza Navonalt Vatikani poole... ja see tänav oli nii armas, et ma lihtsalt vahtisin, suu ammuli, ringi. Pidin isegi päikeseprillid kätte võtma, et nad pea pealt maha ei kukuks.

Piazza Venezia ja Isamaa Altar. Kuningas Vittorio Emanuele II-le pühendatud hoone Piazza Venezial paistab juba kaugelt oma suurejoonelisusega silma. Muuseas, minu meelest oli see eriti kaunis päikeseloojangul, sest sillerdav päike muudab valge hoone eriti kauniks. Miinus on aga see, et siis ei saa enam hoonesse sisse. Mina käisin kompleksis (meeldiva üllatusena oli sissepääs tasuta) sama päeva lõuna paiku ning vaated olid tõesti uhked. Kuna kompleks on hiiglaslik, siis leiab üsna okeilt ka kohti, kus pilti teha. Muuseas, sealsamas asub kohvik/restoran, kus soovitan küll ühe cappuccino või Aperol Spritzi võtta! Kes tahab VEEL paremat vaadet Roomale, võib 10-12 euro eest liftiga viimasele korrusele tõusta. Mina seda ei teinud, sest järjekord oli mõnekümne meetri pikkune ning korraga sai lifti vaid neli inimest. Tundus umbes tunnine ootamine.

Nii et, miks mitte minna Rooma? Praegusel ajal jõuab sinna ka üsna lihtsasti, sest Rooma lendavad nii Ryanair kui ka Wizz Air. Samad lennufirmad sõidavad ka Napoli vahet, mis on Roomast mönetunnise rongisõidu kaugusel.

"Parim" uudis varahommikusse: teie lend on TÜHISTATUD!

"Parim" uudis varahommikusse: teie lend on TÜHISTATUD!

Jant Rooma majutuskohaga: siis, kui ma pidin 20 korda helistama, et saaks viimaks lubatud toa

Jant Rooma majutuskohaga: siis, kui ma pidin 20 korda helistama, et saaks viimaks lubatud toa