meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

TOP 8: minu reisisoovitused 2019. aastaks!

TOP 8: minu reisisoovitused 2019. aastaks!

Värske reisiaasta on alanud! Sel puhul annan mõned soovitused, kuhu tänavu sõita ja miks just sinna.

Gruusia. Hea sihtkoht neile, kes tahavad reisil võimalikult vähe kulutada, aga saada selle eest maksimaalselt head. Hinna ja kvaliteedi suhe on mõnusalt paigas ning mööda riiki sõites palju vaadata. Aa ja muidugi – vein on odav ja hea! Mina lendasin Gruusiasse Lätist Wizzairiga ning suure vedamise korral võib edasi-tagasipiletid saada ka 30 euroga! Mina ise maksin muidugi rohkem.

42754278_10214597837234495_3027740184612438016_o.jpg

Kuuba. See on koht, kuhu ma olen viimased aastad soovitanud reisida. Miks? Kuuba avaneb iga aastaga ning sinna voolab üha enam turiste. Kindlasti oli 10 aastat tagasi nähtud Kuuba palju põnevam ja autentsem kui tänane riik. Kui tahta sinna kunagi minna, siis võimalikult kiiresti! Pluss, soodsaid lennupakkumisi Kuubasse on päris tihti.

Malta. Kaunisse Vahemere riiki saab Tallinnast Ryanairiga. Vahemeri pidi Malta ümber olema ülipuhas ning minu südame võitsid Malta riigi koosseisu kuuluvad Comino ja Gozo saared. Lemmikrannad Euroopas.

468762_3218829184478_257674599_o.jpg

Küpros. Teine riik, mis sattus sellesse nimekirja tänu tõigale, et Ryanair lendab sinna Tallinnast. Ausalt öeldes ma ei teadnudki seda enne. Igatahes panin suvalised kuupäevad jaanuarikuus otsingusse ja selgus, et lennupiletid Tallinnast Paphosele ja tagasi lähevad maksma 54 eurot (17-24.01). Uskumatult vähe! Küprosel soovitan ma käia nii riigi põhja- kui ka lõunaosas. Siiamaani pean üheks kõige ägedamaks reisikogemuseks seda, kuidas Nicosia kesklinnas toimub piiriületus. Täita tuleb väike viisapaber, oodata veidi järjekorras ning jõuad Põhja-Küprose Türgi Vabariiki. Kui mööda Nicosia lõunaosa kõndides võis ümberringi näha ülemaailmselt tuntud kohvikuid ja poode, siis Türgi poolele jõudes vaatavad vastu turud ning kuuleb moslemipalvust. Vinge. 

Mehhiko. Kuidas saaksin selle riigi vahele jätta, kui eelmisel aastal seal kolm kuud veetsin? Sel korral olin enamuse ajast Yucatani poolsaarel, kus on vaadata küllalt: cenoted, imelised rannad (Isla Mujeres ja Isla Holbox) ja maiade iidne kultuur. Muide, sealne piirkond on ka Mehhiko ohutumate paikade hulgas.

IMG_2033.JPG

Singapur. Kuigi olen kolm korda Aasias käinud, ei pea ma end eriliseks Aasia eksperdiks. Minu süda lihtsalt ei löö selle kohaga samas rütmis. Ometi tundsin, et võiks mõne Aasia riigi siia sisse panna. Valisin Singapuri, mis on eriti mõistlik valik, kui pole varasemalt kordagi sealkandis käinud. Singapur on euroopalik, kuid ometi võib seal tajuda Aasiat. Ja loomulikult Sentosa saare rannad – siiamaani üks kõige lemmikumaid! Siiski tuleb arvestada, et Singapur on muu Aasiaga võrreldes kallim.

405618_4879534221066_252248350_n.jpg

Leedu. See on ideaalne koht suviseks lühipuhkuseks. Veetsin augustis mõned päevad Palanga ja Nida poolsaare kandis ning julgen soovitada – eriti siis, kui pole palju aega ning lennupiletite hinnad on parasjagu kõrged.

IMG_9170.jpg

Itaalia. See on üks minu lemmikriike maailmas ning sinna soovitan ma alati minna. Jaluta kaunistel Firenze tänavatel, uudista vulkaane, naudi rannarõõme Sitsiilias, söö pitsat selle kodulinnas Napolis ning matka hingematvalt kaunites Dolomiitides. Just selle postituse esipilt on tehtud Dolomiitides.

Atlandi kohal rappub lennuk nagu kukuks iga hetk alla – aga ärge muretsege!

Atlandi kohal rappub lennuk nagu kukuks iga hetk alla – aga ärge muretsege!

Olen liiga vana ja minu elu Mehhikos oli ka liialt ekstreemne – kaks asja, mida sel laupäeval mõistsin!

Olen liiga vana ja minu elu Mehhikos oli ka liialt ekstreemne – kaks asja, mida sel laupäeval mõistsin!