meremaa.jpg

Hei!

Mina olen Liina ja ma armastan reisimist!

Autorent Montenegros: arvasin viimase hetkeni, et oleme scami ohvriks langenud!

Autorent Montenegros: arvasin viimase hetkeni, et oleme scami ohvriks langenud!

Paketireis küll, aga natuke tahaks Montenegrot ka näha. Reisibüroo korraldatud ekskursioonidele me Joosepiga ei kippunud, niisiis oli variant päevaks auto rentida ja ise pisut ringi sõita.

Guugeldasin (veel kodus olles) Budva autorendivõimalusi ning maandusin sellisele veebilehele nagu Economy Car Rentals. Või noh, eks valikuid oli teisigi, kuid see kõnetas kuidagi rohkem. Korraks tekitas kahtluse tõik, et reiting oli 10/10. Ja hindajaid oli mitusada. No ma ei tea, see ei ole ju võimalik, et kõigil on olnud fenomenaalne kogemus. Kehitasin siiski õlgu ja broneerisin auto ära...

Ma olen alati võtnud autot rentides täiskindlustuse. Kokku tuli summa ligi 100 eurot. Tsips palju ühe päeva kohta, aga no heakene küll. Vähemalt on korralikult kindlustatud, automaatkastiga auto ja mitte kõige pisem. Et jõuab ikka mägede serpentiinis ka sõita.

Auto oli broneeritud teisipäevaks, aga mingil põhjusel tahtsin juba pühapäeval visata pilgu peale, kus see autorendifirma ikkagi asub. Ma ei tea, kas asi oli minu sisetundes? Või selles, et aadress oli jube kahtlane? Või selles, et olin lapsega ning ei tahtnud koos beebiga kontorit taga otsida?

Mis puutub aadressi, siis oli see Jadranski put bb. Juba broneerides oli „bb” nii segadust tekitav. Mis see majanumber siin on? Otsustasin asjaga tegeleda siis, kui kohapeal oleme. Julialt, hotelli töötajalt, sain teada, et „bb” tähendab maja, millel pole numbrit. Ja selliseid hooneid on Montenegros palju. Veelgi enam, majanumber võib tegelikult olemas olla, aga võib olla jumala suvalises järjekorras. Isegi taksojuhid ei leia maju üles. Miks see nii on, Julia ei osanud öelda. Ta nentis, et see on üsna napakas küll.

Jadranski put bb aadressiga maju oli seega päris mitmeid. Mind juhatas Google Maps läheduses asuva bensiinijaama juurde. Töötajad aga suunasid mind teisele poole teed, kus on autorent. Sattusin kõigepealt kabriolettide renti – õnneks töötaja oli nii sõbralik, et pakkus, et helistab minu broneeringus olevale numbrile. Kuigi pühapäev, võeti kohe vastu ja selgitati, et peaksin minema ühe teise bensiinijaama juures asuva rendi juurde. Et see ka Jadranski put bb. No minge pekki, jumala naeruväärne ju. Kuidas inimesed asukohti üles leiavad?!

Bensiinijaama kõrval oligi üks autorent. Maandusin sinna ning töötaja teatas, et räägib natuke inglise keelt, kuid reaalsuses ei saanud minust absoluutselt aru. Võttis siis telefoni otsa kellegi inglise keelt tönkava meesterahva, kes väitis, et nemad mulle küll Toyota Yarist teisipäeval ei rendi.

Kuna mul aega nappis, läksin tagasi hotelli. Saatsin Whatsappi kaudu autorendile sõnumi, et asukohta täpsustada. Nad edastasid mulle täpse Google Mapsi locationi ja lisasid, et võivad auto ka hotelli juurde tuua. Aga mina tahtsin ise minna – ütlesin, et tahaks isegi enne teisipäeva kontorist läbi käia. Mulle vastati, et hetkel pole neid kontoris, kuid homme on ja siis annab ta mulle teada.

Paar tundi hiljem mehe antud locationit vaadates seisin täpselt sama maja ees, kus oli autorent, kus mulle Yarist ei tahetud anda. Benu apteek ja luksuskinnisvara müüv firma olid ka. Tegin nendest ettevõtetest pildid ja saatsin Whatsappi kaudu – küsisin, et jou, kus te asute ja kas te üldse asute siin.

See tüüp ei vastanud mulle enam. Ei vastanud ka sellele, kui järgmisel hommikul küsisin, et kuidas siis on ja kas saan ikka auto. Rääkimata sellest, et oleks mulle teada andnud, millal ta kontoris on.

Appi, see peab olema petuskeem, eks.

Guugeldasin juba päev varem seda autorenti ja ma leidsin ainult ühe vaste (peale vahendajafirmade). Keegi küsis kuus aastat tagasi Tripadvisori foorumis, et kas selline firma üldse on olemas. Et infot nagu ei ole. Mõnel ikka õnneks oli kogemusi.

Esmaspäeva hommikul kirjutasin Swedbanki klienditoele ja rääkisin oma mure ära – ütlesin, et arvan, et sattusin skeemi ohvriks ja mult kasseeritakse järgmisel päeval 65 eurot, mis lisaks oli vaja maksta, ja 500 eurot deposiit (mida hiljem ilmselt tagasi ei taheta anda). Mulle pakuti välja, et blokeerin pangakaardi ajutiselt või sulgen sootuks. Et siis ei saa kaupmees raha maha võtta.

Veel enne mõtlesin küsida hotelli vastuvõtust ja samas majas asuvalt kinnisvarafirmalt, kas nad teavad midagi Stella Carist. Hotelli töötaja kuulis sellest esimest korda. Kinnisvarafirmas ei teatud ka mitte midagi, kuid nad olid nii lahked, et helistasid kõrvalasuva autorendi omanikule. Mina suunati kõrvalkontorisse ning selgus, et tegelikult Stella Cari teatakse küll. Justkui on tegemist tütarfirmaga? Lubati, et homme saan auto kätte.

Aga miks siis ometi mulle enam Whatsappis ei vastata?? Nii ma polnudki teisipäeval auto järgi minnes lõpuni kindel, et selle saame. Seda enam, et kell kukkus 11 ning keegi ei tulnud meile autot pakkuma. Astusin autorenti sisse, et asja uurida... seal oli lisaks töötajale üks härra, kes parasjagu konjakit timmis (kell oli 11 hommikul) ning õnneks kiirelt Stella Cari kontaktile helistas. Too lubas viie minutiga saabuda.

Saabuski. Selgus, et see polnud mees, kellega olin Whatsappis suhelnud. Kui mainisin, et mulle enam sõnumiga ei vastatud, ütles ta, et tööd on lihtsalt nii palju...

Aga lõpp hea, kõik hea.

2. kord lapsega reisile: me polnud veel kohalegi jõudnud, kui juba kahetsesin!

2. kord lapsega reisile: me polnud veel kohalegi jõudnud, kui juba kahetsesin!

KATSE NR 2 JOOSEPIGA REISILE MINNA: hotell tahtis meid paigutada neljandale korrusele tiiba, kus pole lifti. Mida kuradit?!

KATSE NR 2 JOOSEPIGA REISILE MINNA: hotell tahtis meid paigutada neljandale korrusele tiiba, kus pole lifti. Mida kuradit?!